SPECULAASAMANDELPASTA

Gepubliceerd op 17 januari 2021 om 17:46

Ken jij dat gevoel dat je onwijs veel zin hebt in speculoos en amandelpasta en niet kunt kiezen? Dat gevoel heb ik vaker gehad. Ook dacht ik vaak mij mijzelf: 'zal ik dit wel doen?' De reden hiervoor is dat er toch wel erg veel suikers zitten in speculoos. Ik besloot daarom om te experimenteren en speculaas met amandelen te combineren. 

 

En wist jij al dat dit echt super easy is om te maken, snel klaar en ONWIJS lekker is?

 

Bereidingstijd: 15 minuten ♥ 1 potje

 

INGREDIËNTEN

  • Speculaasjes* (150 gram)
  • Koffie (50 ml)
  • Amandelmelk (50 ml)
  • Amandelen (50 gram)

 

BEREIDING

  1. Doe de amandelen met speculaasjes in de keukenmachine en maal fijn. Doe dit voor minstens 10 minuten. Je zult zien dat de speculaas steeds donkerder wordt en er steeds meer olie vrij komt uit de amandelen**
  2. Voeg de amandelmelk en koffie toe aan het mengsel.
  3. Meng in de keukenmachine tot een egaal mengsel. 
  4. Bewaar in een afgesloten potje of bakje in de koelkast. Deze is ongeveer 5 tot 7 dagen houdbaar.

 

* Kun jij nu niet tegen gluten of wil jij een variant maken zonder geraffineerde suikers. Kies dan glutenvrije speculaasjes of speltspeculaas. Ik  gebruikte voor dit recept speltspeculaas. 

**Door het toevoegen van amandelen ontstaat er op natuurlijke wijze een olie, waardoor je geen roomboter hoeft toe te voegen aan het mengsel.