MAÏSSOEP

Maïssoep. Het is op deze zondag weer tijd voor soep. Omdat zondag ook mijn bak dag is, heb ik gekozen voor deze simpele en snelle maïssoep. Hierdoor blijft er genoeg tijd over voor alle andere fijne dingen die ik op deze regenachtige zondag wil doen. Wil je experimenteren met de smaken in de soep? Gebruik dan de genoemde kruiden niet alleen om de maïs te bakken, maar verwerk ze ook in de soep. Om erachter te komen of de soep lekker wordt is de ultieme tip: Proeven, proeven en nog eens proeven. 

Lees meer »

POMPOENRISOTTO

Wist jij dat? Pompoenen weinig calorieën bevatten en veel vezels. Vezels zijn onmisbaar bij een goede darmwerking. Verder bevatten pompoenen vitamine C, E, ijzer en calcium. Daarnaast zit er in pompoenen ook betacaroteen, wat goed is voor je ogen en huid.

Lees meer »

CHOCO BANANENBROOD

BANANENBROOD, absoluut een van mijn favoriete dingen als ontbijt, lunch of als tussendoortje. Met mijn nieuwe drukke baan kan het er soms bij-in schieten om gevarieerd en gezond te blijven eten. Bananenbrood is ideaal om op een rustige avond te maken en de dag erna mee te nemen of in te vriezen voor andere momenten. Dit recept, met veel noten, rozijnen en stukjes chocolade is eigenlijk wel mijn favoriet. Ik doe er graag een dikke laag chocoladepasta met hazelnoot van @laplace of cashew almond notenpasta van @biotoday op. Ook zonder dikke laag van iets lekkers, blijft het fantastisch lekker! Ook nu heb ik weer een bewustere keuze gemaakt en heb ik gebruik gemaakt van biologische volkoren speltmeel, zodat ik extra vezels binnenkrijg. Ik was even bang dat het wellicht wat droger zou worden, maar niets is minder waar! Succes met bakken foodies.

Lees meer »

GROENE RISOTTO

Spinazie, doperwten, sojabonen en tuinbonen! Mooi groen is heel erg lekker… Groene risotto van spinazie erwten pesto, met erwten, sojabonen en tuinbonen. Dit is toch echt genieten geblazen. Zelfs op deze warme dagen, kan ik blij worden van een flinke portie risotto met heel veel kaas! Omdat het een doordeweekse dag is, heb ik voor de afwisseling gekozen om half volkoren risottorijst te gebruiken in plaats van de echte arboriorijst. Volkoren risottorijst bestaat namelijk niet. Bij de Jumbo kwam ik half volkoren risottorijst tegen en deze wilde ik natuurlijk uitproberen. Ik moet zeggen, deze smaakt naar meer. Een volgende keer ga ik deze wel combineren met de risottorijst die ik gebruik van de versmarkt. Deze is namelijk tot op heden wel echt mijn favoriet. De structuur van deze risotto komt voor mij namelijk dichter in de buurt van zilvervliesrijst, persoonlijk vind ik dat deze iets droger smaakt. Wat eigenlijk niet de bedoeling is van risotto. Door de combinatie met pesto blijft de risotto gelukkig wel smeuïg genoeg. Wel een bewustere keuze voor een doordeweekse dag, ook niet onbelangrijk. Want jullie weten het. Een feestje op je bord, is een feestje in je maag.

Lees meer »