PAASBROWNIES. Wanneer je nog veel paaseieren over hebt kun je deze heel goed gebruiken om je bakcreaties te voorzie van een mooie extra touche.
Ik maakte deze brownies met pure paaseieren met cappuccino smaak. Een heerlijke combinatie! Je kunt ze ook goed combineren met bijvoorbeeld karamel zeezout paaseieren, crispy paaseieren of witte chocolade eitjes. Eindeloos variëren dus!
Wil je de brownies nu maken zonder paaseieren? Dat kan uiteraard. Gebruik dan extra pure chocolade die je in stukjes hakt en dan in plaats van de paaseieren bij het beslag doet.
INGREDIËNTEN
✦ Pure chocolade (200 gram)
✦ Chocolade eitjes naar keuze (50 gram)*
✦ Kokosolie (85 gram)
✦ Dadels (8 stuks)
✦ Agavesiroop (20 gram)
✦ Appelmoes (50 gram)
✦ Eieren (3 stuks)
✦ Vanille extract (1 tl)
✦ Amandelmeel (150 gram)
✦ Cacaopoeder (2 el)
✦ Snuf zout
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Week de dadels in lauw warm water, tenminste 15 minuten.
- Smelt de chocolade met de kokosolie au bain-marie.
- Pureer de dadels met de appelmoes.
- Voeg het vanille extract en agavesiroop toe. Voeg daarna één voor één de eieren toe en roer met een garde tot een glad geheel. Meng niet te lang. Het beslag mag namelijk niet te luchtig worden.
- Doe alle droge ingrediënten in een kom (amandelmeel, cacaopoeder en snuf zout. Hak de helft van de chocolade eitjes door de helft en de helft in kleine stukjes. Meng de kleingesneden chocolade eitjes door de droge ingrediënten. De chocolade eitjes die door de helft gesneden zijn bewaar je voor op de bovenkant van de brownies.
- Voeg de gesmolten chocolade toe (als je deze heel even hebt laten afkoelen) aan het dadelmengsel en spatel vervolgens de droge ingrediënten door het beslag. Meng wederom niet te lang.
- Bedek een bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
- Verdeel de gehalveerde paaseieren ter garnering over het beslag.
- Bak de brownies in het midden van de oven in 25 tot 30 minuten in de oven. De brownies zijn het lekkerst als ze nog smeuïg van binnen zijn. Een prikkertest uitvoeren net als bij cake heeft daarom geen zin. Een goede brownie zorgt namelijk nooit voor een schone satéprikker. De brownies zijn klaar als de bovenkant krokant is de binnenkant zacht. Dit test je door de bakvorm van links naar rechts te schudden. De brownie is stevig.


Maak jouw eigen website met JouwWeb