STRACIATELLA KWARK CAKE. Een plak cake is uitermate geschikt om te serveren bij een heerlijke kop thee. Een kop thee zorgt ervoor dat je tijdens een drukke dag even tot rust kunt komen. Althans dat is bij mij wat werkt. En zeg nu eerlijk wat is er lekkerder dan een vers gebakken plak cake bij de thee.
Deze cake is smeuïg en fijn van smaak. Ik heb ervoor gekozen geen extra suikers toe te voegen. Dat maakt de cake er niet minder lekker om.
INGREDIËNTEN
✦ Amandelmeel (200 gram)
✦ Bloem (200 gram)
✦ Stracciatella kwark (170 gram)
✦ Agavesiroop (8 el)
✦ Bakpoeder (2 tl)
✦ Zout (snuf)
✦ Eieren (3 stuks)
✦ Zonnebloemolie (100 ml)
✦ Gehakte pure chocolade (20 gram)
✦ Frambozen vers of uit de diepvries (25 gram)
BEREIDING
- Meng de bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout in een kom door elkaar.
- In een andere kom meng je de kwark, eieren, zonnebloemolie en agavesiroop door elkaar.
- Voeg de inhoud van de twee kommen bij elkaar en spatel tot een beslag.
- Snijd de frambozen fijn en hak de chocolade.
- Meng de frambozen en chocolade door het beslag.
- Bedek de bodem van een cakeblik met bakpapier en vet de zijkanten in.
- Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
- Bak in 55 - 60 minuten op 160 graden gaar in de oven. Houd de cake goed in de gaten en voer nadat de cake driekwart van de baktijd erop heeft zitten tussentijds de prikkertest uit.

Maak jouw eigen website met JouwWeb