Maïssoep. Het is op deze zondag weer tijd voor soep. Omdat zondag ook mijn bak dag is, heb ik gekozen voor deze simpele en snelle maïssoep. Hierdoor blijft er genoeg tijd over voor alle andere fijne dingen die ik op deze regenachtige zondag wil doen. Wil je experimenteren met de smaken in de soep? Gebruik dan de genoemde kruiden niet alleen om de maïs te bakken, maar verwerk ze ook in de soep. Om erachter te komen of de soep lekker wordt is de ultieme tip: Proeven, proeven en nog eens proeven.
Bereidingstijd: 20 minuten • 4 personen (kleine kommen soep)
INGREDIËNTEN
✦ Maïs uit blik (500 gram) + 100 gram voor garnering
✦ Sjalot (1 stuks)
✦ Knoflook (2 teentjes)
✦ Groentebouillon (600 ml)
✦ Citroensap en rasp (1/2 citroen)
✦ Paprikapoeder (1/4 tl)
✦ Komijnpoeder (1/4 tl)
✦ Korianderpoeder (1/4 tl)
✦ Chorizo (1 stuks)
✦ Peper en zout
✦ Roomboter (1 el)
✦ Kokosmelk (hoeveelheid naar smaak)
BEREIDING
1. Snipper de sjalot en knoflook.
2. Bak de chorizo in de soeppan zonder olie in de pan. Haal het eruit wanneer deze krokant gebakken is. Laat uitlekken op keukenpapier.
3. Smelt de roomboter in dezelfde pan, deze hoef je niet eerst uit te spoelen. Fruit hierin de ui en knoflook.
4. Bak 500 gram maïs gedurende enkele minuten mee.
5. Voeg de bouillon toe en roer goed door. Zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
6. Pureer de soep en breng op smaak met peper, zout en citroenrasp en sap.
7. Bak ondertussen de overige mais in een pannetje met een beetje roomboter, de paprika-, komijn- en korianderpoeder.
8. Verdeel de soep over vier kommen. Garneer de soep met verse bieslook, gebakken maïs, kokosmelk en gebakken chorizo.

Maak jouw eigen website met JouwWeb