CHOCO BANANENBROOD

Gepubliceerd op 25 juni 2021 om 11:01

BANANENBROOD, absoluut een van mijn favoriete dingen als ontbijt, lunch of als tussendoortje. Met mijn nieuwe drukke baan kan het er soms bij-in schieten om gevarieerd en gezond te blijven eten. Bananenbrood is ideaal om op een rustige avond te maken en de dag erna mee te nemen of in te vriezen voor andere momenten. Dit recept, met veel noten, rozijnen en stukjes chocolade is eigenlijk wel mijn favoriet. Ik doe er graag een dikke laag chocoladepasta met hazelnoot van @laplace of cashew almond notenpasta van @biotoday op. Ook zonder dikke laag van iets lekkers, blijft het fantastisch lekker! Ook nu heb ik weer een bewustere keuze gemaakt en heb ik gebruik gemaakt van biologische volkoren speltmeel, zodat ik extra vezels binnenkrijg. Ik was even bang dat het wellicht wat droger zou worden, maar niets is minder waar! Succes met bakken foodies.


INGREDIËNTEN

✦ Bananen (3 grote rijpe)
✦ Eieren (3 middel)
✦ Volkoren speltmeel (220 gram)
✦ Baking soda (1 tl) *
✦ Kaneel (1 tl)
✦ Snuf zout
✦ Citroensap (halve citroen)
✦ Agavesiroop (5 el)
✦ Vanille extract (1 tl)
✦ Cacaopoeder (20 gram)
✦ Pure chocolade minimaal 85% cacao (100 gram)
✦ Hazelnoten, paranoten, amandelen, walnoten en cashewnoten (flink handje)
✦ Gemengde rozijnen (flink handje)

*Heb je nu geen citroen in huis, dan kun je ook gewoon bakpoeder gebruiken. Gebruik dan ongeveer 1 tl bakpoeder.


BEREIDING BANANENBROOD

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Spray een bakvorm in met bakspray en bedek de bodem met bakpapier.
  2. Doe de bananen met de eieren in een staande mixer en mix met totdat één geheel ontstaat. Heb je nu geen staande mixer, dan kun je de banaan ook eerst pureren met een staafmixer of vork.
  3. Zeef de volkorenspeltmeel en de cacaopoeder en voeg beetje bij beetje toe aan het mengsel en mix tot één egale massa ontstaat.
  4. Voeg de zout, kaneel, baking soda, citroensap, agavesiroop en vanille extract toe. Roer met een spatel door het mengsel totdat alles goed met elkaar vermengd is.
  5. Hak de noten en pure chocolade fijn. Bezwaar wat chocolade voor op de bovenkant. Meng de noten en pure chocolade door het beslag, samen met de gemengde rozijnen.
  6. Giet in de bakvorm en strooi op de bovenkant de apart gehouden gehakte chocolade.
  7. Bak in het midden van de oven 55 – 60 minuten (verschilt per oven). Doe tussendoor de prikkertest om te kijken of het bananenbrood klaar is. Wanneer de prikker er schoon en droog uit komt is deze klaar.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.