Wist jij dat chocolade gelukkig maakt? Naast fenylethylamine bevat chocolade ook tryptofaan. Deze stof zorgt voor een chemische reactie in je hersenen. Waardoor je je gelukkig of zelfs euforisch gaat voelen. Niet zo bijzonder dus dat ik onwijs gek ben op chocolade!
Deze truffels zijn verslavend lekker. Kun jij er vanaf blijven?
PS: het wordt een kliederboel in je keuken. Be prepared.
Bereidingstijd: 15 minuten (+150 minuten afkoelen) • 8 stuks
INGREDIËNTEN
- Ongeklopte slagroom (50 ml)
- Sinaasappel chocolade (100 gram)
- Pure chocolade (50 gram)
- Rasp en sap (van een halve sinaasappel)
- Vanille extract (1 tl)
- Cacaopoeder (2el)
Variatie: Houd je nu niet van sinaasappel? Vervang dan de sinaasappel chocolade door pure chocolade of een andere chocolade met bijvoorbeeld munt en fijngehakte noten naar smaak. Laat de rasp en sap van de sinaasappel dan weg.
BEREIDING
- Smelt de chocolade met de slagroom au-bain marie.
- Haal van de warmtebron en voeg de sinaasappelrasp en sap toe.
Roer goed door elkaar. - Laat het minstens 2,5 uur in een schaal afkoelen en hard worden in de koelkast. Heb je nu minder tijd? Stop het dan 45 minuten in de diepvries.
- Verdeel de chocolade in de gewenste hoeveelheid bites en maak er balletjes van (ja nu begint het kliederen).
Tip van flip: Spoel je handen onder koud stromend water af dan smelten ze minder snel. - Rol in de cacaopoeder en serveer.
Bewaar in de koelkast anders smelten ze.

Maak jouw eigen website met JouwWeb