Het is tijd voor ijs. Geheel in het teken van koningsdag aanstaande dinsdag. Hoewel het geen 26 graden wordt zal dit ijsje er niet minder om smaken.
Bereidingstijd: 10 minuten + 3 uur wachttijd
Aantal: 6 stuks (afhankelijk van de grote van je vormpjes)
INGREDIËNTEN
✦ 150 ml (lactose) vrije yoghurt
✦ 120 ml vers geperste sinaasappelsap
✦ 1 kneepje agavesiroop
✦ Rasp van 1 mandarijn
* Ik gebruikte de lactose vrije yoghurt (ongezoet) van Alpro. Deze kun je eventueel ook vervangen voor Griekse ongezoete yoghurt of zachte (volle) yoghurt.
BEREIDING
- Giet de sinaasappelsap en de yoghurt in een blender en mix dit kort.
- Voeg 1 kneepje agave siroop toe.
- Rasp de mandarijn en roer dit in een kom door het mengsel.
- Giet het mengsel in de ijsvormpjes.
- Zet de ijsjes voor ongeveer 2-3 uur in de vriezer.
- Wanneer het ijs helemaal bevroren is haal je deze uit de vriezer.
- Spoel de vormpjes heel even af onder de koude kraan of wacht tot ze goed loslaten uit de vormpjes.
- Serveer de ijsjes en geniet!

Maak jouw eigen website met JouwWeb