SINAASAPPEL (YOGHURT) KONINGSDAG IJSJES

Gepubliceerd op 25 april 2021 om 14:18

Het is tijd voor ijs. Geheel in het teken van koningsdag aanstaande dinsdag. Hoewel het geen 26 graden wordt zal dit ijsje er niet minder om smaken. 

 

Bereidingstijd: 10 minuten + 3 uur wachttijd
Aantal: 6 stuks (afhankelijk van de grote van je vormpjes)

 

INGREDIËNTEN
✦ 150 ml (lactose) vrije yoghurt
✦ 120 ml vers geperste sinaasappelsap
✦ 1 kneepje agavesiroop
✦ Rasp van 1 mandarijn

 

* Ik gebruikte de lactose vrije yoghurt (ongezoet) van Alpro. Deze kun je eventueel ook vervangen voor Griekse ongezoete yoghurt of zachte (volle) yoghurt. 

 

BEREIDING

  1. Giet de sinaasappelsap en de yoghurt in een blender en mix dit kort.
  2. Voeg 1 kneepje agave siroop toe.
  3. Rasp de mandarijn en roer dit in een kom door het mengsel.
  4. Giet het mengsel in de ijsvormpjes.
  5. Zet de ijsjes voor ongeveer 2-3 uur in de vriezer.
  6. Wanneer het ijs helemaal bevroren is haal je deze uit de vriezer.
  7. Spoel de vormpjes heel even af onder de koude kraan of wacht tot ze goed loslaten uit de vormpjes.
  8. Serveer de ijsjes en geniet!