Oranje boven! Koningsdag staat bijna voor de deur.
Dat is een reden voor een feestje. Een feestje zonder likeur 43 bestaat natuurlijk niet, want oh oh wat is dat lekker. Dit taartje kun je dan ook niet overslaan om koningsdag te gaan vieren.
🕛 1,5 uur (+ minstens 4 uur opstijven) Aantal: 12 ● siliconen muffin vorm ● bakspray ● hakmolen/blender
INGREDIËNTEN bodem
✦ 200 gram (bakkers) speculaas
✦ 75 gram ongezouten roomboter
INGREDIËNTEN kwarkmengsel
✦ 750 mg magere kwark
✦ 200 ml opgeklopte slagroom
✦ 12 gelatine blaadjes
✦ Rasp van 2 perssinaasappels of 1 grote handsinaasappel
✦ 70 ml Licor 43
✦ 50 gram witte basterdsuiker
✦ 200 ml versgeperste sinaasappelsap
INGREDIËNTEN topping
✦ 150 ml vers geperste sinaasappelsap
✦ 2 gelatine bladen
BEREIDING bodem
- Spray de vormpjes in met bakspray en laat 3 min drogen.
- Smelt de roomboter in een steelpan.
- Maal de speculaas fijn in een blender of in een hakmolen.
- Voeg deze bij de roomboter tot een zanderig deeg.
- Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk vast met een lepel.
- Zet in de koelkast voor 20 minuten.
BEREIDING kwarkmengsel
- Week de 12 gelatine blaadjes in een schaaltje met koud water
- Klop de slagroom stijf.
- Meng de kwark en de suiker door elkaar
- Roer in kleine beetjes de Licor 43 door het mengsel.
- Was de perssinaasappels en rasp de schil. Spatel deze door het taartmengsel.
- Spatel nu de opgeklopte slagroom door het mengsel.
- Verhit een scheutje sinaasappelsap in een steelpan (zorg dat het niet kookt).
- Zet het vuur uit.
- Knijp de gelatine bladen uit en roer dit door het sinaasappelmengsel. Roer totdat het opgelost is.
- Voeg de rest van de 200 ml sinaasappelsap hieraan toe.
- Laat het sinaasappelmengsel een beetje afkoelen. Voeg het nu in delen toe aan het kwarkmengsel. Roer het goed door!
- Doe het kwarkmengsel in de siliconen vormpjes tot net onder de rand en plaats voor 4 uur in de koelkast.
BEREIDING topping
- Na 4 uur is het tijd om de gelatine laag te maken.
- Week 2 gelatine blaadjes in een kom met koud water.
- Verwarm een scheutje sinaasappelsap in een steelpan.
- Neem het pannetje van het vuur en knijp de gelatine blaadjes uit en los deze op.
- Voeg de rest van de sinaasappelsap toe en roer goed door elkaar.
- Giet het in een maatbeker en verdeel het rustig over de siliconen vormpjes.
- Laat minimaal 2 uur stijf worden in de koelkast.
- Garneer eventueel met stukjes sinaasappel, eetbare bloemetjes of slagroom.

Maak jouw eigen website met JouwWeb