Bewust genieten, daar staan deze muffins voor want OH wat waren deze chocolade banaan muffins overheerlijk. Ze hebben de volgende dag in ieder geval niet gehaald!
Eet ze bij het ontbijt, de lunch, als dessert of serveer ze bij de koffie of thee als je bezoek krijgt. Gegarandeerd een succes.
Oh en ze zijn ook nog eens eenvoudig te maken. Ik zeg WIN WIN!
🕙 15 minuten (exclusief baktijd 20 - 25 minuten en exclusief weken 30 minuten) • 10 muffins
INGREDIËNTEN
- Banaan (1 stuks)
- Dadels (100 gram)
- Koffie (1 kopje, het liefste espresso)
- Kokosolie (1 el)
- Amandelmeel (150 gram)
- Ei (2 stuks maat m)
- Bakpoeder (2 tl)
- Vanille extract (1 tl)
- Cacaopoeder (20 gram)
- Chocolade havermelk (75 ml)
- Pure chocolade (20 gram)
- Zout (snufje)
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Week de dadels minstens 30 minuten in de koffie of espresso.
- Mix in een keukenmachine de dadels met de banaan fijn.
- Smelt de kokosolie.
- Doe de amandelmeel, bakpoeder, cacaopoeder en zout in een kom en meng goed door elkaar.
- Bij het banaan dadelmengsel voeg je vervolgens de eieren, kokosolie, vanille extract en de havermelk toe. Mix tot alles goed gemengd is en er een glad beslag ontstaat.
- Spatel de droge ingrediënten door het beslag.
- Hak de chocolade fijn en voeg deze als laatste toe aan het beslag.
- Verdeel het beslag over een ingevette muffin vorm.
- Bak de muffins in 20-25 minuten gaar in de oven. Voer tussendoor de prikkertest uit om te controleren of de muffins gaar zijn. Wanneer de satéprikker er droog uit komt met enkele kruimels dan zijn de muffins perfect. Wanneer het beslag te nat is is de prikker niet droog. Komt de prikker er geheel schoon uit dan zijn ze ook lekker, alleen iets te lang gebakken.
Heb je nu zin om te experimenteren. Een aantal variatietips op deze muffins is het toevoegen van geraspte gember en toevoegen van ongezouten nootjes zoals hazelnoot! Chocolade is ook heerlijk te combineren met limoen. Voor een frisse smaak.

Maak jouw eigen website met JouwWeb