CHOCO-KANEEL ROLLS. Samen met mijn Lieve vriendinnetje Roos van @hapzforyou heb ik deze heerlijke choco-kaneel rolls gemaakt. Het fijne aan een vriendin met een gedeelde passie is dat je samen een bakdag kunt houden. De krachten bundelen om vervolgens iets lekkers op tafel te zetten.
Dat is pas genieten!
Ze zijn amazing en easy te maken.
Een gezonde hap om van te genieten.
🕚 30 minuten ● 8 choco-kaneel rolls
Benodigdheden: bakpapier, bakplaat
INGREDIËNTEN
✦ Amandelmeel (120 gram)
✦ Gehakte pure chocolade (15 gram)
✦ Cacaopoeder (1 tl)
✦ Vanille poeder (1/2 tl)
✦ Bakpoeder (1/2 tl)
✦ Ahornsiroop (60 ml)
✦ Kaneel (2,5 tl)
✦ Tahin (65 gram)
✦ Amandelpasta (80 gram)
✦ Zout (snufje)
Extra topping:Amandelschaafsel
BEREIDING
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Mix de amandelmeel, vanille poeder, bakpoeder, het snufje zout en ahornsiroop in een kom.
- Verdeel vervolgens het mengsel in twee kommen.
- Voeg bij de ene helft ½ tl kaneel en 65 gram tahin toe en kleed het tot een stevig deeg.
- Doe bij het andere deel 2 tl kaneel, amandelpasta, gehakte pure chocolade en cacaopoeder.
- Verdeel elk deeg in 8 gelijke delen. Rol het deeg uit tot 8 gelijke delen. Rol ieder deel uit tot een sliert zo dik als een viltstift. Draai ze vervolgens om elkaar heen.
- Baktijd: 10 tot 15 minuten
Houdbaarheid: 3 dagen in een afgesloten trommel

Maak jouw eigen website met JouwWeb