COOKIE ARRETJESCAKE

Gepubliceerd op 13 maart 2021 om 21:22

ARRETJESCAKE een echte guilty pleasure als je het mij vraagt. Normaliter zou ik arretjescake liever overslaan, omdat ik voor mijn gevoel altijd een klont roomboter naar binnen werk met heel veel suiker. Dit vindt mijn buik vaak niet leuk en daar heb ik dan ook snel last van. Hoe fijn is het dan als je zonder dat gevoel niet één, maar twee of meer stukken arretjescake achter elkaar kunt eten?

 

Nu valt er veel te zeggen over de ingrediënten die je wel of niet gebruikt en welke wel of niet 'goed' voor je zijn. De een vindt dit, de ander vindt dat. Ik eet vooral dingen waar ik mij goed bij voel en waar ik achter sta. Ik ben geen goeroe als het gaat om alleen maar gezond eten. Wel maak ik steeds meer bewustere keuzes. Dat is terug te zien in de producten die ik gebruik. 

Voor deze arretjescake maakte ik gebruik van de flavour shot cookie van @personalprotein. Gisteren was ik bij een vriendin en daar maakte ik kennis met dit product. Ik ben er HELEMAAL weg van! Dat was voor mij reden om meteen de keuken in de duiken. Daarnaast maakte ik gebruik van de roomboter van @floraplant. Dit is een vol en romige alternatief voor roomboter. Eigenlijk gebruik ik deze nagenoeg in al mijn recepten in plaats van roomboter. De smaak is net zo lekker en als je het mij vraagt beter voor je lichaam.

 

Zoals in mijn blog te lezen is word ik er echt gelukkig van als ik iets eet en er vervolgens een glimlach op mijn gezicht verschijnt. Ik kan je vertellen, dat was bij deze arretjes cake het geval, en hoe! Big smile to the max.. en niet alleen bij mij. Het testpanel sprong een gat in de lucht. 

Dat was reden genoeg om dezelfde dag dit heerlijke recept nog met jullie te delen. 

 

🕚 20 minuten (+ 3 uur in de koelkast) ● 10 - 12 plakken

 

INGREDIËNTEN
✦ Eieren (2 stuks maat m)
✦ Amandelpasta (1 el)
✦ Cacaopoeder (50 gram)
✦ Plantaardige roomboter van Floraplant (200 gram)
✦ Volkoren biscuits (200 gram)
✦ Extra pure hagelslag of cacao snippers/krullen (30 gram)
✦ Flavour shot cookie (4 stuks) @personalprotein


BEREIDING
1. Mix de eieren in een staande mixer luchtig. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten.
2. Voeg lepel voor lepel de cacaopoeder tot deze volledig is opgenomen.
3. Smelt de plantaardige boter in een steelpan op laag vuur.
4. Schenk de boter bij het cacaomengsel. Blijf mixen tot een egaal mengsel ontstaat.
5. Voeg de amandelpasta en cookieshots toe. De amandelpasta kun je kort verwarmen voordat je deze toevoegt. Dan kun je deze beter mengen in het beslag. Wanneer er een egale massa ontstaat stop je met mixen.
6. Hak de biscuits fijn (ongeveer 1 tot 1,5 cm breed).
7. Meng de biscuits door het beslag.
8. Bekleed een bakblik met bakpapier en schenk het mengsel erin.
9. Druk goed aan en strijk glad.
10. Bestrooi met hagelslag of pure chocoladesnippers/krullen.
11. Laat afgedekt minimaal 3 uur in de koelkast stijf worden.
12. Serveer direct vanuit de koelkast.