HELDERE BOSPADDENSTOELENSOEP! Deze soep past goed bij de koude druilerige dagen zoals we die nu kennen. Het geeft gegarandeerd een warm gevoel. Deze soep maakte ik samen met Roos van @hapzforyou.
Hierbij serveerden wij glutenvrije croutons, ook nog eens lief voor de buik van Roos, aangezien gluten in combinatie met haar buik niet goed samengaan.
🕚 30 minuten ● 4 liter soep
INGREDIËNTEN SOEP
✦ Olijfolie
✦ Sjalot (2 stuks)
✦ Knoflook (1 teentje)
✦ Kastanjechampignons (400 gram)
✦ Champignons (200 gram)
✦ Shiitake (100 gram)
✦ Oesterzwammen (150 gram)
✦ Paddenstoelen bouillon (4 L)
✦ Verse salie (8 gram)
✦ Verse peterselie (handje)
BEREIDING SOEP
- Verhit een scheutje olijfolie in een hoge soeppan.
- Hak de sjalot fijn en pers de knoflook. Fruit de sjalot met knoflook in de pan.
- Snijd ondertussen de champignons en paddenstoelen in plakjes. Snijd de salie fijn.
- Bak de champignons op laag vuur in de pan. Na 3 minuten voeg je de verse salie toe.
- Voeg de paddenstoelenbouillon toe en laat de soep zachtjes pruttelen op laag vuur. Roer tussendoor.
- Serveer de soep direct vanuit de pan en garneer met de verse peterselie en croutons. Lees verder voor de zelfgemaakte glutenvrije croutons.
INGREDIËNTEN CROUTONS (GV)
✦ Glutenvrij brood (3 dikke plakken)
✦ Olijfolie extra vierge (40 ml)
✦ Gedroogde tijm (1 tl)
✦ Gedroogde rozemarijn (1 tl)
✦ Gedroogde salie (1 tl)
✦ Chili vlokken (1/2 tl)
✦ Peper en zout (snufje)
BEREIDING CROUTONS
Voor de croutons kun je het beste oud brood gebruiken. Wij hadden alleen vers gebakken glutenvrij brood. Overigens is dit brood een echte aanrader, wat is deze lekker! Wij gebruikte de No-risk meergranen brood van Dibro.
Heb je nu geen oud brood, rooster het brood dan in een broodrooster alvorens je deze op onderstaande manier gaat bereiden.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd het brood in blokjes van 1,5 - 2 cm.
- Doe de blokjes in een kom en meng deze met de olijfolie en alle gedroogde kruiden.
- Leg de blokjes op een met bakpapier bedekte schaal. Zorg dat ze niet over elkaar liggen.
- Bak de croutons in 10 - 15 minuten goudbruin. De baktijd is afhankelijk van de oven. Controleer tussendoor.

Maak jouw eigen website met JouwWeb