PARELCOUSCOUS SALADE MET GRANAATAPPELDRESSING

Gepubliceerd op 10 april 2021 om 15:25

PARELCOUSCOUS SALADE. Een gerecht dat je prima als lichte avondmaaltijd kunt eten of als bijgerecht bij de BBQ of gourmet. Met parelcouscous kun je eindeloos variëren. Aangezien ik nog veel granaatappelpitjes in de koelkast had staan ben ik aan de slag gegaan met een granaatappel dressing. Deze heb ik uiteindelijk door de couscoussalade gedaan en dit bleek een lekkere combinatie te zijn.

 

🕚 30 minuten ● 4 personen

 

INGREDIËNTEN 
✦ Parelcouscous (300 gram)
✦ Komkommer (1 stuks)
✦ Granaatappels (3 stuks) 
✦ Feta (hoeveelheid naar smaak)
✦ Verse munt (een handje)
✦ Verse dille (een handje)
✦ Puntpaprika (1 stuks)
✦ Erwtjes (een kopje)
✦ Groentebouillon (300 ml)
✦ Olijfolie
✦ Citroensap (1 el)
✦ Witte wijn azijn (1 tl)
✦ Kokosbloesemsuiker (1 tl)
✦ Pepermelange

 

BEREIDING

  1. Bereid de couscous zoals op de verpakking staat aangegeven. Ik bereid deze in groentebouillon in plaats van alleen in water.
  2. Snijd de puntpaprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Maak een mengsel van olie, dille, peper en zout en strijk de puntpaprika hiermee in. Grill de puntpaprika op 200 °C in het midden van de oven onder de grilstand.
  3. Snijd ondertussen de komkommer, dille en munt. Verkruimel de feta. Zet alles apart. 
  4. Snijd de granaatappels doormidden en haal de pitjes eruit. Bewaar ook het sap dat mee komt.
  5. Bereid de dressing door 100 gram granaatappelpitjes en het sap te pureren met een staafmixer. Doe hier de olijfolie, citroensap, witte wijn azijn en suiker bij. Proef of het de juiste smaak heeft (fris en zoet). Wil je een iets dikkere dressing, kook de dressing dan kort in een steelpannetje.
  6. Ondertussen is de couscous klaar. Meng de couscous met 2/3 van de dressing, komkommer, munt en dille. 
  7. Blancheer de erwtjes.
  8. Snijd de gegrilde paprika in reepjes. 
  9. Voeg de gegrilde paprika, de overige granaatappelpitjes en erwtjes toe aan de couscoussalade. 
  10. Strooi de feta eroverheen en serveer met de extra dressing.