MOSTERDSOEP

Gepubliceerd op 10 april 2021 om 17:18

MOSTERDSOEP. Met één ingrediënt die de show steelt in dit recept, maar zoveel verschillende mogelijkheden om tot een lekkere mosterdsoep te komen. Ik besefte mij dat ik mosterdsoep ook altijd anders maak. Maar wel altijd met dezelfde ingrediënten. Vaker heb ik geprobeerd te variëren, alleen toch kwam ik altijd weer terug bij dit recept.

 

INGREDIËNTEN
✦ Grove Mosterd (90 gram) *
✦ Kippenbouillon (750 ml)
✦ Kookroom (flinke scheut)
✦ Prei (2 stuks)
✦ Geraspte pittige kaas (120 gram)
✦ Bosui (handje)
✦ Bacon (6 repen)
✦ Vers gehakte peterselie (handje)
✦ Peper en zout

✦ Roomboter (flinke klont)

 

* Er zit qua smaak zoveel verschil tussen grove mosterd en grove mosterd. Met dank aan Roos van @hapzforyou heb ik de meest fantastische grove mosterd ontdekt. Het gaat om de grove Mosterd van Van Ton. Deze heb ik gekocht in de biologische winkel. Zij staan voor eerlijke smaken, ingrediënten waarvan je de naam kent en deze mosterd is gemaakt met respect voor de natuur. 

 

BEREIDING

  1. Snijd de prei fijn en was goed.
  2. Fruit de prei in de roomboter tot het glazig kijkt. Gebruik hiervoor een soeppan. 
  3. Voeg de mosterd toe en laat op laag vuur enkele minuten mee bakken. 
  4. Voeg de bouillon toe en breng aan kook. Zet het vuur laag zodat de soep tegen de kook aan zit. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. 
  5. Maak ondertussen de uitgebakken bacon door de oven voor te verwarmen op 200 graden. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie of bakpapier en leg hier een rooster overheen. Leg de bacon op het rooster en bak 10 tot 15 minuten in de oven tot de bacon krokant is. 
  6. Pureer de mosterdsoep met een staafmixer. 
  7. Voeg de kookroom en geraspte kaas toe en roer goed door totdat de kaas gesmolten is. 
  8. Breng op smaak met peper en zout. 
  9. Snijd de bosui en peterselie fijn. Snijd de bacon in reepjes. 
  10. Doe de soep in een soepkom en gareer met bosui, gebakken bacon en peterselie.