HAVERMOUT PANNENKOEKEN

Gepubliceerd op 8 maart 2021 om 20:58

𝙃𝙖𝙫𝙚𝙧𝙢𝙤𝙪𝙩 𝙥𝙖𝙣𝙣𝙚𝙣𝙠𝙤𝙚𝙠𝙚𝙣! Breakfast I love it! Een goed begin is het halve werk. Ik begin mijn dag het liefst met deze heerlijke pannenkoeken of yoghurt. Het handigst is dat je deze ook prima de dag ervoor kunt maken, zodat je in de ochtend weinig tijd nodig hebt. Verwarm ze kort en top het af met de gewenste topping. 

 

Bereiding 15 minuten ● 2 personen (6 pannenkoekjes)

 

INGREDIËNTEN

✦ Eieren (2 stuks)
✦ Banaan (1 stuks)
✦ Havermout of havermeel ( 140 gram)
✦ Amandelmelk (100 ml)
✦ Kaneel (2 tl)
✦ Speculaaskruiden (2 tl)
✦ Vanillepoeder (1 tl)
✦ Bakpoeder (1 tl)
✦ Zout (snufje)
✦ Zonnebloemolie of kokosolie om te bakken

 

Optioneel topping: (kokos) yoghurt, agavesiroop, gevriesdroogde berry mix (de notenshop) en healty berry mix (de notenshop). Ook lekker met munt.

 

BEREIDING

  1. Splits de eieren.
  2. Mix de eiwitten stijf.
  3. Maal de havermout tot meel in een keukenmachine of gebruik havermoutmeel.
  4. Meng de havermeel met de kaneel, speculaaskruiden, vanillepoeder, bakpoeder en het zout.
  5. Prak in een andere kom de banaan. Meng hier de eidooiers en amandelmelk doorheen.
  6. Voeg de twee mengsels samen en spatel tot één geheel. 
  7. Spatel als laatste het opgeklopte eiwit erdoorheen. Spatel niet te lang, anders gaat de luchtigheid verloren.
  8. Bak de pannenkoeken in 2/3 minuten aan iedere zijde goudbruin en gaar.
  9. Top de pannenkoeken met de gewenste topping af en eet smakelijk!